LOVE story

POSTERS AV INGRID KRAISER

INGRID ART DESIGN

Hej!

Jag skulle vilja undersöka möjligheten att låta en av mina posterkollektioner - Love Story - få ingå i ert sortiment av tavlor och prints. Undrar om något  eller några av kollektionens motiv kan passa in som dekoration i er inredningsdel - kanske som  matchande par av posters? Några motiv är även tänkta att tryckas som dubbelvikta kort, om det också kan vara av intresse för er. 

Kollektionen är utformad så var och en av motiven ger sitt eget budskap , det hela bygger på det symbolspråk som både knopar och delar av växtriket står för. En närmare beskrivning av motiven och av mig finns här nedan. Samtliga bilder går i naturnära toner och är utformade så de lätt kan kombineras med varandra. 

 

Denna länk är upplagd för visning av motiven och sänds till er per e-post. Motiven visas nu även på min hemsida, men har inte lagts ut till försäljning i detta skede. Det finns många fler motiv att välja bland på min hemsida i övrigt, ni får mer än gärna även titta där och säga till om någonting är av intresse! Se i så fall gärna under fliken ART GALLERY nedan, eller klicka här TILL ART GALLERY .

Vore mycket tacksam och glad för om ni ser över kollektionen.

Stort tack på förhand!

Ingrid

XX - BRUN BYRÅ II.jpg

LOVE KNOTS

KÄRLEKSTAVLOR

En varm bildserie med kärleksbudskap.

LOVE TIE
LOVE TIE
press to zoom
LOVE TANGLE
LOVE TANGLE
press to zoom
LOVE ALWAYS
LOVE ALWAYS
press to zoom
ETERNITY
ETERNITY
press to zoom
LOVE KNOT
LOVE KNOT
press to zoom
CHOSEN
CHOSEN
press to zoom
LOVE QUEST
LOVE QUEST
press to zoom
LOVE FOREVER
LOVE FOREVER
press to zoom
LOVE SAYS YES
LOVE SAYS YES
press to zoom
XX - STORVÄGG - 6.jpg

Love Story

KÄRLEKSTAVLOR

Mitt sätt att arbeta med bilder tar sin början i en vilja att berätta och inspirera. Det börjar alltid med ett foto, slutprodukten kan sedan som oftast ha tagit en helt annan form. Som denna serie av kärlekstavlor. Naturnära toner och jordiga nyanser insvepta i abstrakta former som samtidigt speglar betydelsen av något högst verkligt. Kärleken!

Det bästa i livet är kärleken. Just detta är betydelsen av ax enligt blomsterspråket. Det symbolspråk vi har tilldelat olika växter. Äppelblomman ger budskap om att hade jag tusen hjärtan skulle jag ge dem alla till dig. I min serie av kärlekstavlor, Love Story, är några motiv formade till kärleksknop, andra är länkade evighetsringar. Tittar man närmare syns det att formerna är dekorerade med just ax och äppelblom. Eviga kärleksknutar med varma budskap.

Genom att låta ett klassiskt symbolspråk vävas in i nutida abstrakta former och ge allt ett harmoniskt färghölje av naturtoner tänker jag att det går att bidra med bildval som gör väggar lite mer talande.  Med en serie kärlekstavlor hoppas jag att det går att inspirera till ett litet leende, en smula hopp och ge en varm påminnelse om vad som är viktigt.

Enkelsäng - med tavla.jpg
A. GOLV - Love Knot utan logga.jpg
A. INSTA - AX - sida.jpg

LOVE KNOT

Det bästa i livet är kärleken! Just detta är betydelsen av ax enligt blomsterspråket. Detta symbolspråk har jag här använt som ett lager av budskap i bilden. Själva motivet är en kärleksknut, digitalt inritad och prydd med ett foto av ax.
 

A. STORVÄGG spegel - LOVE TIE.jpg
A. AX II.jpg

LOVE TIE

 

I detta motiv har jag digitalt format en något snårig variant av ihopknutna och sammanlänkade tampar, eller banor av erfarenheter, om man vill tolka det så. De är dekorerade med ax, det ursprungliga fotot som låtit inspirera delar av denna bildserie. Ax som enligt blomsterspråket talar om att det bästa i livet är kärleken! 

A. UGN - pianovägg.jpg
A. ÄPPEL I.jpg

LOVE ALWAYS

 

En evighetsform, en flödesbana utan början eller slut. Ett tecken som talar vackert för sig själv. Här med ett lager av äppelblommor, som symboliskt säger att hade jag tusen hjärtan skulle jag ge dem alla till dig!

A. HÖRNA - LOVE TANGLE.jpg
A. INSTA - ÄPPELBLOMMA - EN - GRUND.jpg

LOVE TANGLE

En fri tolkning av evighetsringar som sammanlänkats. Ringar med ett varmt budskap förmedlat av den äppelblomma som pryder dem. Äppelblomman som enligt blomspråket talar om för den tilltänkte att den hade fått alla mina tusen hjärtan om jag hade haft så många!

A. DÖRR - VÄGG - ETERNITY.jpg
A. ÄPPEL III.jpg

LOVE FOREVER

En variant av evighetstecknet. Ringar av ett bestående samspel. En sammanfogning även genom äppelblommans symboliska budskap om att hade jag tusen hjärtan skulle jag ge dem alla till dig!

XX - PIANO - 1 tavla - grönt.jpg
A. ÄPPEL IIII.jpg

CHOSEN

 

Två enkla ringar, något tillknuffade efter att ha svävat fritt ett tag, sammanlänkade på ett innerligt förbundet sätt. Båda klädda med äppelblom för att förmedla utfästelsen av att hade jag tusen hjärtan skulle jag ge dem alla till dig!

A. GOLV - ugn - stor tavla.jpg
A. INSTA - AX höger nere - GRUND.jpg

ETERNITY

Figuren är formad som en kombination av en kärleksknut och ett evighetstecken - det är för alltid som gäller. Med ett pålagt lager av ax förstärks motivet av budskapet om att det bästa i livet är kärleken!

XX - PANEL II- 1 tavla.jpg
A. AX - dubbel.jpg

LOVE QUEST

 

En kärleksknop på sjömans vis! Sjömännen kunde förr lämna en tamp med två isärdragna knopar till den önskade kärleken och sedan återvända för att se om knutarna dragits ihop, vilket i så fall betydde att kärleken härligt nog besvarats. Den kunde även komma i ett brev, om sjömannen var ute till havs. Kärleksspråk i praktiken! Den digitalt inritade kärleksknopen har prytts med ax då det enligt symbolspråket förmedlar att det bästa i livet är kärleken!

I denna bild är knoparna isärdragna - frågan har alltså ställts och svar väntas! Jag har skapat ett motiv med knoparna isär och ett med dem sammandragna.

GARDIN - SIDA - Love Comes True.jpg
A. AX I.jpg

LOVE SAYS YES

 

En kärleksknop på sjömans vis! Sjömännen kunde förr lämna en tamp med två isärdragna knopar till den önskade kärleken och sedan återvända för att se om knutarna dragits ihop, vilket i så fall betydde att kärleken härligt nog besvarats. Den kunde även komma i ett brev, om sjömannen var ute till havs. Kärleksspråk i praktiken! Den digitalt inritade kärleksknopen har prytts med ax då det enligt symbolspråket förmedlar att det bästa i livet är kärleken!

I denna bild är knoparna sammandragna - kärleken har sagt ja! Jag har skapat ett motiv med knoparna isär och ett med dem sammandragna.

LOVE QUEST & LOVE SAYS YES

Kärleksknop som knep för att få veta om kärleken kan fångas! Som beskrivet här ovan kunde sjömännen förr använda sig av denna kärleksknop för att se om kärleken vill besvaras. Detta kärleksspråk speglas i mina två motiv Love Quest och Love Says Yes.

Tanken är att dessa två motiv kan passa särskilt bra till kort som kan sändas eller ges bort. De kan förslagsvis få komma i ett paket tillsammans. Liksom sjömännen förr skulle den som vill sända sin kärleksförfrågan göra det och låta svarskortet följa med. En fin ansträngning som bara måste uppskattas!

A. Love Story - klämmor A5.jpg
A. HÅLLER - leende LOVE ALWAYS.jpg

LITE OM MIG

Fotot är utgångspunkten i mitt arbete med bild och mönster. Bilder som skapas blir motiv till tavlor och posters, eller så sätter jag samman delar för att forma mönster till bland annat tapeter. 

 

Mina bilder trycks i dagsläget för försäljning i norden och delar av Europa genom Ellos och ett antal olika posterföretag online. Fokus har huvudsakligen hittills varit på mina bilder som just posters och inredningsdetaljer, även om jag också fått hålla utställning, delta i designmarknad och fått glimta mina bilder i magasin och tv. 

 

Med denna länk och översikt av motiv skulle jag gärna vilja förhöra mig om min serie av Kärlekstavlor kan passa in i ert sortiment som posters och kort. Jag tänker mig tryck på just papper i första hand, men breddar gärna detta också förstås! Jag arbetar fram nytt i ganska hög takt och vidgar gärna sammanhangen för hur mina bilder används.

Jag hoppas ni hittar motiv bland mina kärlekstavlor som ni känner kan fungera hos er på Designtorget! Vore tacksam för er återkoppling, jag sänder gärna mer information om ni så önskar.

Tack!

Ingrid

LOGGA - ENDAST LOGGA.png
VARDAGSRUM - över består 5.jpg

LOVE STORY

KÄRLEKSTAVLOR

LOGGA - ENDAST LOGGA.png
SVART - uppsatt hår - lite rakare - lov